Portåpneren - cover
HARDCOVER
349,-
VEIL PRIS

”Historien bak suksessen til Johannes og morfar”

Det ser så lekende lett ut når Johannes vinner et skirenn, men bak suksessen skjuler det seg en beinhard selvdisiplin og en utrolig mengde med god og riktig trening. Hadde han vært alene om dette, hadde det sikkert vært ensomt. Nå er de i alle fall to om saken, for morfar på 75 år har ingen planer om å legge opp som hovedtreneren til Johannes. De to har et helt enestående forhold. Dessuten er Johannes en del av sprintlandslaget også, og samlingene der før skisesongen begynner, er alltid noe han ser fram til..

”Johannes og morfar” er en bok hvor hele familien Høsflot Klæbo har bidratt med sine versjoner av hvordan det er å ha en toppidrettsutøver i familien. Stort sett går det veldig bra, men det kan av og til bli litt for mye av det gode også. I tillegg til gode historier og private bilder, inneholder boken også mange bra treningstips. Blant annet forteller Johannes at det er ingen grunn til å gi opp en langrennskarriere selv om man ikke er blant de beste i begynnelsen av tenårene. Selv var han ingen barnestjerne på ski, men fordi morfar var flink til å motivere og hadde en plan, gikk det etter hvert over all forventning. Dette er en feel-good-bok uten en eneste skandale og kan trygt leses av både ungdom og voksne.

Knut Georg Andersen

Knut Georg Andresen (1948) er normalt både forlegger og redaktør i Fair Forlag, men tok seg noen måneders permisjon for å skrive ”Johannes og morfar”. Han kjente familien Høsflot Klæbo fra før, og da faren til Johannes fortalte hvor mange forlag som hadde ringt og spurt om å få skrive en bok om Johannes, var de begge skjønt enige om at en 21-åring ikke kommer med en selvbiografi. Først noen dager senere dukket ideen opp om å skrive en bok om det enestående forholdet mellom Johannes og morfar og hvorfor resultatene har blitt så bra.

Andresen skrev i sin tid Fair Forlags første utgivelse som er en saftig roman, men som nesten ingen har lest fordi salget av boken ble stoppet. Som helt ferske i gamet ble vi fortalt av trykkeriet at de hadde et så enestående korrekturprogram at forlaget ikke trengte å lese korrektur selv. Resultatet ble en roman med flere hundre korrekturfeil. Greit å bruke opp tabbekvoten helt i startfasen.

 

 

HER KAN DU KJØPE BOKEN:

adlibris.noark.nobokkilden.no - bokklubben.no - bookis.nohaugenbok.no - tanum.no