Portåpneren - cover
SOFTCOVER
249,-
VEIL PRIS

”Appen som er deg”

Hjernen din er utstyrt med en serie funksjoner eller apper, omtrent som en smarttelefon. Én av disse appene gjør deg i stand til å oppleve livet. Vi kaller den bevissthet. Denne appen er deg. Den står for alt som betyr noe i livet.

Andre apper skaper følelser som et ledd i å styre adferd. Disse byr på enten glede eller smerte fordi de er ment å føre deg henholdsvis mot det som gagner genene og vekk fra alt som er ugunstig. Hvorvidt livet synes godt eller vondt, blir avgjort av hva disse følelses-appene sender til bevisstheten.

Vi vet ganske mye om hvordan hjernen fungerer. Innsikt i ”Den appen som er deg” gjør det lettere å forholde seg til sitt eget følelsesliv. Det er mulig å påvirke hjernen slik at bevisstheten i større grad blir preget av gode opplevelser.

bjorn grinde

Bjørn Grinde er utdannet biolog ved Universitetet i Oslo med tilleggstudier i antropologi, psykologi og pedagogikk. Han har hatt forskerstillinger og professorater ved ledende universiteter i Norge, USA og Japan og arbeider nå som seniorforsker ved Området for psykisk og fysisk helse på Folkehelseinstituttet. Hans hovedinteresse er å forstå hvordan evolusjonsprosessen har formet menneskehjernen, og spesielt hvordan slik innsikt kan ha betydning for mental helse og livskvalitet. Han har tidligere skrevet en rekke vitenskapelige og populærvitenskapelige bøker.

 

 

HER KAN DU KJØPE BOKEN:

 adlibris.no - ark.nobokkilden.no - bokklubben.no - bookis.nohaugenbok.no - norli.notanum.no